Üdvözlünk Kiss Orsolya, Kisó kizárólagos weboldalán!!
Krizo Kft.

Orsi minden nyilvános megjelenésen

a Krizo Kft. ékszereit viseli.

 

www.krizoekszer.hu

 

 

     
Menü
     
Erikkel
     
Fotózás
     
Hírek,interjúk
Hírek,interjúk : ÁLOMMELÓ? MŰSORVEZETŐ

ÁLOMMELÓ? MŰSORVEZETŐ

Julcsi  2006.10.08. 14:15

Hogyan lesz az ember VJ? Mit kell tudni ahhoz, hogy valaki tévés műsorokat vezethessen? Ebben a cikkben minden fontos információt megtalálsz! Kisó sok mindent elmesélt arról, hogy ez a szakma bizony egyáltalán nem olyan könnyű.

Álommeló: Műsorvezető

Hogyan lesz az ember VJ? Mit kell tudni ahhoz, hogy valaki tévés műsorokat vezethessen? Cikkünkben minden fontos információt megtalálsz ezzel a kérdéssel kapcsolatban!
Találkozni a sztárokkal, a középpontban állni, menő cuccokat hordani, időnként beszélni egy kicsit, felkonferálni a videóklipeket – úgy hangzik, mintha ez lenne maga az álommeló. Az is, de a műsorvezető munkájához azért más is hozzátartozik, mint a kamera előtt állás. Rengeteget kell tanulni, gyakorolni és készülni ahhoz, hogy nyugodt lélekkel állhass ki egy felvevőgép, és ezáltal több százezer, esetleg millió ember elé. Manapság, ha megkérdeznek egy fiatalt, hogy mit szeretne kezdeni a jövőjével, egyre többször hangzik el az a válasz, hogy „a médiában szeretnék dolgozni”. Pedig ez nem is olyan egyszerű.

 

 
„A műsorvezetés kőkemény munka!”
 

Kisó, a VIVA népszerű műsorvezetője
sok mindent elmesélt arról,
hogy ez a szakma bizony
egyáltalán nem olyan könnyű,
mint amilyennek látszik,
és néhány tanáccsal is ellátta azokat,
akik televíziós karrieren gondolkodnak.

Mindig erre a pályára készültél?
– Nem egészen, jó ideig nem tudtam eldönteni, hogy pontosan mivel akarok foglalkozni. Aztán 17 éves korom körül bejelentettem a szüleimnek, hogy tévézni szeretnék. Ők azt válaszolták: rendben, de ahhoz tanulni is kell! Elmagyarázták, hogy van kommunikáció szak az egyetemen, ahol többek között műsorvezetőket is képeznek. Így aztán felvételiztem a Szegedi Tudományegyetemre, ahol elektronikus sajtóra szakosodtam.

Ha jól tudom, újságíróként is dolgoztál.
– Igen, 2 évet töltöttem el a Blikk szerkesztőségében. Aztán egy barátnőm adta be a jelentkezésemet a VIVA műsorvezető-válogatására, mert magamtól nem volt bátorságom. Ott aztán számtalan feladatot kellett teljesítenem, és végül bekerültem a csapatba.

Craig David-del
...és a Sugababes-lányokkal

 

 

 

 

 

 

Szerinted mik a legfontosabb feltételek, amelyeknek egy műsorvezető meg kell, hogy feleljen?
– Nagyon fontos a kisugárzás. Ezenkívül rendszeresen tovább kell, hogy képezd magad. El kell járni beszédtechnika és metakommunikáció órákra, riporterképzési gyakorlatra. És ami még szerintem elengedhetetlen: minden adás előtt fel kell készülni a műsorra, átnézni az adásmenetet, tájékozódni a vendégekről.

Sokan azt gondolják, hogy egy műsorvezető élete csupa szórakozás, csillogás és buli a sztárokkal. Ezt megerősíteni vagy inkább cáfolni tudod?

– Ez a szakma természetesen nem csak abból áll, hogy ülök a stúdióban, és híres emberekkel beszélgetek. Nagyon sok erőfeszítés és felkészülés áll egy-egy adás mögött, a háttérben kőkemény munka folyik.
Az egész napos forgatások, a konzervműsorok felvételei eléggé megerőltetőek.
Aki még nem csinálta, nem is gondolná, milyen fárasztó tud lenni az ilyesmi.

Mi a szépsége, és milyen árnyoldalai vannak a szakmának?
– A legszebb mindenképpen az élő adás varázsa, ami egyszerűen felülmúlhatatlan. És azok a percek, amikor olyan emberekkel beszélgethetek, akik példaképek számomra, mint például legutóbb Vitray Tamás. Vagy amikor a Brit Awardson olyan sztárokkal találkozhattam, mint Gwen Stefani, James Blunt vagy Kelly Clarkson. Persze árnyoldalak is vannak: ha valakinek nem vagyok szimpatikus, keményen megkritizálhat, néha például kapok gonoszkodó leveleket néhány nézőtől. Ezeket tudni kell kezelni, és csak az építő jellegű véleményekkel foglalkozni.

Volt olyan emlékezetes bakid, amit soha nem felejtesz el?
– Nagyon kirívó esetet nem tudok említeni. De mikor két éve elkezdtem élő műsort vezetni, gyakran előfordult, hogy félrebeszéltem, mert műsorvezetés közben folyamatosan kaptam a rajtam lévő fülesbe az információkat a vezérlőből, és ez összezavart.

Mit javasolsz azoknak a tiniknek, akik erre a pályára készülnek?
– Tanuljanak sokat, minél többet! A szakmai tudást nem vehetik el az embertől, és csak így tudnak előbbre jutni a pályán. És legyenek nagyon kitartóak, szükségük lesz rá.

     
Szerelem
     
Fórum

     
Díva
     
Statisztika
Indulás: 2005-06-22
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!